VERSIUNEA BELETRISTICĂ – IMAGINARĂ ȘI DEMIDULCE

Acum un sfert de veac era duminică …

Neluțu, cum doar femeia visurilor sale avea curaj să îl alinte fără să își ia o palmă peste bot, își aducea aminte cu un zâmbet tâmp de bunicuță că în acea zi fal(n)ică de mai-florar mirosul liliacului prea degrabă scuturat și al teiului prea târziu înflorit îi irita la culme celulele epitelial-mucoase. Poate că tocmai din acest motiv, după ce își strânse prea tare nodul dublu de la cravată, merse la baie să își sufle nasul în chiuveta în care așteptau la spălat vreo 3 perechi de ciorapi.

Răducu tocmai venise de la Câmp (așa îi spunea el Champs Elysees-ului) și privea pe ascuns o fotografie cu o tânără chipeșă, dar care în mod cu totul și cu totul bizar, avea un început de chelie parietală. Ajuns acasă și mustrat de conștiință pentru că nu respectase Ziua Domnului, își luă în grabă bretelele vasluiene (în formă de X) în locul celor pariziene (în formă de | |). Cunoscuții afirmă că nu-i plăcea deloc să social-izeze, el pretinde doar că îi plăcea să fie liber-al-ți cetățeni nu spuneau nimic.

JohnRațiunea întruchipată, a constituit un etern izvor de inspirație pentru puberul său discipol, Tony Poptămaș, care se încăpățâna să îi facă nodul la papion, deși nu îi ajungea decât până la șliț. Maestrul, însă, va rămâne în folclorul democratic românesc cu pompoasa platitudine automartirizantă, niciodată confirmată de fapte: ”Voi lupta până la ultima mea picătură de sânge ca să ai dreptul să nu fii de acord cu mine”. Bărbații adevărați și femeile false îl țin minte, însă, pentru altă perlă de duh: ”Sunt rudă cu Andrei Raţiu precum e rudă Petre Roman cu autocamioanele Roman”.

Cine e Andrei Rațiu ? Un prieten de-al meu, nu-l știi dumneata.

IliescuRatiuCampeanu

VERSIUNEA POLITICĂ – REALĂ ȘI DEMISEACĂ

20 mai 1990 – primele alegeri libere, după Lovitura de Stat din decembrie 1989

Candidați:

Ion Iliescu – Frontul Salvării Naționale

Radu Câmpeanu – Partidul Național Liberal

Ion Rațiu – Partidul Național Țărănesc

Participare la vot:

17.200.722 cetățeni cu drept de vot înscriși pe listele electorale

14.826.616 voturi (?liber?) exprimate, adică 86,19% din cei înscriși (!!!)

447.923 voturi anulate.

Rezultate:

Ion Iliescu – 85,07%, adică 12.232.498 voturi (imens, ireal și irepetabil, sper)

Radu Câmpeanu – 10,64%, adică 1.529.188 voturi

Ion Rațiu – 4,29%, adică 617.007 voturi.

Câteva observații:

După reînființarea partidelor istorice (PNL și PNȚ) – ianuarie – și până la data alegerilor – mai – au fost nenumărate proteste și mișcări de stradă care au contestat noua conducere provizorie a țării.

Ion Iliescu, liderul neocomunist autoproclamat al Frontului Salvării Naționale a contracarat aceste mișcări de mai multe ori, prin manifestații și mobilizări de mare amploare ale muncitorilor din fabricile și uzinele mamut ale R.S.R. (de unde și vorba: Dai în mine ? Dai în fabrici și uzine), dar mai ales prin renumitele și odioasele mineriade (primele 2 fiind în 29 ianuarie și 28 februarie). 🙁

Pentru ca rezultatul să fie garantat și având acces la resursele financiare, Iliescu și activiștii vechiului aparat de partid au aruncat la propriu cu bani în populație, returnându-le în luna martie așa-zisele părți sociale, un impozit suplimentar inventat de Ceaușescu în anii ’80 pentru plata mai rapidă a datoriei externe.

Culmea prostiei și naivității, de o parte, a ipocriziei și mârșăviei de cealaltă, s-a atins prin sloganul: ”Nu ne vindem țara.”

O parte din mine și-ar fi dorit să încheie apoteotic acest articol, dând vina pe alții, generalizând și venind cu o maximă stelară. În loc de asta, am ales să citez 3 cetățeni oarecare ai acestei țări, care au fost la vot acum 25 de ani. Concluziile le trageți singuri, în cazul în care există vreunele.

1. ”25 de ani de când 85% din români au dovedit că sunt ceva între retardați și idioți. Au dat jos un comunist și Secu și au ales un comunist și Secu. Cât de imbecil trebuie să fii pentru asta ?”

2. ”Nu ți-e rușine ție, imbecilule, să mă faci pe mine retardat, sau idiot, pentru că am votat atunci cum mi-a dictat conștiința ? Ce ai fi vrut să fac, să votez pe cine ai fi vrut tu ? Cum îți permiți să califici retardată și idioată 85% din populația țării, care a votat așa cum a crezut de cuviință ?”

3. ”A însemnat un lucru nemaipomenit că am votat. Am votat liberi. De Duminica Orbului. Rezultatul se vede. Suntem liberi să alegem în continuare. Ca să fim mai fericiți, dar tot orbi !”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *