Știu, pare greu de crezut, dar semnificația sărbătorii de mâine nu are legătură cu sacrificarea porcului. Evident, este vorba de un (cu totul) altfel de sacrificiu. De fapt nu, greșesc, este foarte puțin evident.

Unii spun că ar trebui să fie o sărbătoare pentru suflet, pentru spirit, în care noi colindăm și înălțăm cântece de slavă spre a vesti Nașterea Domnului. Dar ăștia nu știu ce vorbesc. Realitatea este cu totul alta: dintr-o sărbătoare spirituală, noi am transformat-o într-un carnagiu trupesc în care îi oferim aproape tot Cezarului și mai nimic lui Dumnezeu.

De Crăciun mâncăm ca porcii și de Paști ne futem ca iepurii. De unde și cele 2 animăluțe mai mult sau mai puțin simpatice pe care le-am ales ca simbol al acestor sărbători ”creștine”.

Cu multă modestie și smerenie (deși nu s-ar spune că mă caracterizează aceste 2 calități) vă voi spune astfel: mâine este sărbătoarea Celui care a avut, are și va avea cea mai mare influență asupra vieții fiecăruia dintre voi. Indiferent că e un simplu personaj, că e Fiul lui Dumnezeu, că e un simbol sau un impostor, chiar dacă voi credeți sau nu credeți în El, Iisus Hristos este cel care a schimbat lumea asta sub (aproape) toate aspectele ei: istoric, filosofic, religios, astrologic, temporal … și chiar științific -fizic, astronomic, chimic-.

Așadar, cu multă mâncare (cozonaci, sarmale, salată de bou, răcituri și friptane, cât mai în sânge, cât mai prăjite, cât mai sfârâite, caltaboși, tobe, orice face mațul cât mai gros), cu multă băutură (vinoase, spirtoase, beroase) și cu multe cadouri făcute din orice alte cauze cu excepția altruismului și dărniciei, să stăm alături de cei dragi sub brazii tăiați, scuze, brazii care se plictisesc în pădure și vin lângă noi să ne mângâie cu cetina lor.

Culmea marketingului:

Să fii un bătrân răutăcios, anonim, zgârcit și morocănos (Moș Crăciun), iar lumea să se gândească doar la tine, în loc să îl sărbătorească pe cel care chiar s-a născut acum.

Adevărul:

Iisus mai trăiește, având puțin peste 2000 de ani. Și de fapt, Moș Crăciun este chiar El. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *