Vice Admiral James D. Syring Director, Missile Defense Agency: “Săptămâna trecută am făcut primul test de interceptare a sistemului Aegis de apărare antirachetă. În acel test, interceptorul SM3 1B a distrus ținta cu succes.” Se poate remarca în această aserțiune folosirea cuvintelor foarte defensive: distrus și ținta.

Hai să nu fiu cârcotaș, ci doar absurd și să mă întreb ce s-ar întâmpla dacă o alianță pe nume InChiSia ar ataca o alianță pe nume NATO? Credeți că ar racheta o pajiște cu vaci sau ar neutraliza un sistem anti-rachetă? Sper ca locuitorii de lângă Caracal să nu afle asta niciodată.

Hans Klemm, ambasadorul germano-american venit din Timorul de Est la București, ne spunea acum 2 zile că proiectul a fost finalizat și funcționează ireproșabil, ba mai mult, costă mai puțin decât s-a prevăzut inițial. Și mai spune un lucru interesant, cum că scutul nu a fost construit să ne protejeze de Rusia și Iran, țări cu care NATO vrea să aibă ”a consolidated and constructive relationship”.

Poftim? Păi dacă nu ne protejează împotriva Rusiei și Iranului, de ce l-am mai construit?

Poate pentru că, așa cum ne-au învățat cei de la Manchester United în ultima vreme, cel mai bun atac este apărarea? Sau, ceva mai probabil, pentru că scutul se poate transforma oricând într-o sabie Jedi?

Fie ca forța să fie cu voi. Luptați ca un Jedi, muriți ca un samurai.

https://www.youtube.com/watch?v=9Uc0hoDlbIM
https://www.youtube.com/watch?v=9Uc0hoDlbIM

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *