2022 – Back to Brașov

Nu e o reprezentație chiar așa de rea pentru un bătrânel de 41 de ani, dar nici așa de bună pentru un tinerel de 14. 🙂

Deși îmi place să cred că tot ce va fi mai frumos în viața mea abia de-acum urmează, (adică în a 2-a jumătate a ei) – mai mult ca sigur că și lucrurile cele mai nașpa din viața mea tot de-acum înainte vor urma. Cum altă cale nu am, însă, nu îmi rămâne decât să merg mai departe; cu patimi potolite și nebunie controlată, ca un adevărat anahoret vesperal ce mă intitulez. Și cu încă ceva: cu multă iubire.

Sper să îmi aduc aminte la anul și de simpaticii filosofi antici pe care i-am trecut cu vederea: Anaximandru cu al său apeiron sau Epicur cu a sa ataraxie – ca să dau doar 2 exemple.

Și mai sper să fac tot ceea ce depinde de mine nu doar pentru a fi mai simplu, mai sincer și mai curajos, – dar și pentru a avea un suflet mai curat, pentru a fi mai darnic, mai săritor, mai empatic, într-un cuvânt mai bun, ca să îi merit în continuare pe minunații mei prieteni.

Vă mulțumesc tuturor, familiei, neamurilor, neamului, haosului, ordinii, conjuncturii, celor care se amuză privind acest videoclip, celor care consideră că au ceva de învățat din chestiile astea prolixe pe care le elucubrez eu aici; – dar mai ales mie, pentru că mie mi se datorează printre altele și acest state of mind pe care încerc să îl transmit în eter cât mai inteligibil cu putință, deși este evident că nu îmi iese de fiecare dată… iar asta pentru că e al naibii de greu și ai nevoie de o minte extrem de sfredelitoare să ajungi să descoperi esența.

Ca să rezum: în esență lucrurile sunt extrem de simple. Ce este într-adevăr extrem de complicat? Să înțelegi esența.

Voi căuta și în continuare (pentru că îmi place să fac asta) și știu că pe drumul meu voi da peste multe mistere pe care sper să le deslușesc, – dar nu chiar pe toate. Mi-ar plăcea să rămână câteva nedescoperite și neînțelese, cel puțin de către mine.

Și mai era ceva după: ”I always tell the truth, even when I lie”. Era ”so say good night to the bad guy. Come on.”

Așadar noapte bună, să fiți siguri că ne vom vedea și la anul… și sper eu la cât mai mulți ani de-acum înainte – sănătoși și voioși. Și noi, și anii.

TOTUL începe cu puțin curaj și se termină cu mult spirit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *