M-am mai înțelepțit cu o mișcare de revoluție a Pământului, dar pentru că așa cerea tradiția și pentru că acolo unde e multă înțelepciune este și multă nebunie ludică, Ziua SSSaiyan-ului a continuat nestingherită și anul acesta.

După cum se poate vedea, nu am fost extrem de grăbiți nici cu încropitul filmărilor și da, există ceva tăieturi la montaj, dar vă asigur că am avut motive extrem de serioase pentru ele.

Mai important decât atât, totul a fost 100% natural, – de 18 ani și 19 ediții încoace netrăgând nici măcar o dublă.

Motive:

  • Drona cu care plănuiam să filmăm tot evenimentul de la altitudine am trimis-o în stepele donbasiene, să îi ajute pe vecinii noștri (care ne-au săpat la Bâstroe) întru săparea foștilor noștri vecini cu care am luptat cot la cot la Mărășești. Complicată istoria asta, dar dacă vreți să ascultați versiunea ceva mai descâlcită și filosofică a ei, o puteți face aici: https://podcastdeistorie.ro. Sau aici: https://www.youtube.com/@podcastdeistorie. Sau aici: https://www.facebook.com/PodcastDeIstorie.
  • Organele statului responsabile pentru menținerea ordinii și siguranței publice ne-au făcut o vizită într-o Dacie Logan (care se poate observa și pe peliculă) și a fost nevoie de o discuție civilizat-argumentată pentru a le demonstra că nu e deloc în intenția noastră să disturbăm această ordine. Inițial ne-am gândit să păstrăm toată filmarea sau doar să le blurăm puțin fețele și numărul de la mașină, dar având în vedere că au fost băieți simpatici și ne-au urat distracție plăcută în loc să ne amendeze inflanționist, nu am dorit să le facem probleme sau să îi transformăm și pe ei în Godină 2, 3 și 4 (că 3 organe ale statului erau în acea Dacie Logan), așa că am eliminat porțiunea incriminatorie.
  • Tot în prima înregistrare se poate auzi o melodie Enigma-tică, conținut audio protejat de drepturile de autor, și a durat puțin mai mult negocierea cu Michael Curly a.k.a. Mihai Crețu, proprietarul creației, – dar având în vedere că e și el român de-al nostru, ne-a permis până la urmă să îi folosim coloana sonoră în cadrul Zilei SSSaiyan-ului. Am făcut schimb de autografe digitale, i-am promis că îl invităm și pe el la anul și l-am lăsat să se ocupe de Sandra cum știe el mai bine.
  • Cu tot 4K-ul lui, nu mai e nici GoPro-ul ce era odată și rămâne fără baterii când ți-e lumea mai dragă și tortul mai dulce.

Ați înțeles ideea, sper: fie probleme legale, tehnice, pandemice sau războinice, fie vreme bună, fie vreme rea, noi continuăm cu tradiția… așa dubioasă cum e ea.

N-am găsit altă rimă, c-așa-i în tenis. Bursucul aruncă bomba și elefantul își pierde… ce își pierde elefantul? Exact, se poate vedea în ambele poze.

La mulți ani tuturor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *