George Damian face următorul comentariu, iar Dorin Lazăr îl distribuie fără nici o adnotare suplimentară.BasarabiaDorinDamianPe marginea acestui textuleț aș dori să fac și eu niște observații; de bun simț logic și extrem de pașnice, îmi place să cred.
1. Basarabia nu mai există de 100 de ani iar în toată istoria lumii ea nu a existat decât puțin peste 100 de ani. Sunt sigur că George cunoaște detaliile istorice la fel de bine ca mine. Ceea ce există acum se numește Republica Moldova, o țară ce mi-aș dori să se numească România cât mai curând.

2. Faza cu rusul o întâlnești și la noi în Covasna și Harghita. Ce să zic la faza asta? E prostia rusului și a ungurului că refuză să învețe limba oficială a statelor în care trăiesc. Eu am jucat fotbal contra unei echipe de ruși la Chișinău acum nici 2 ani și deși nu le vorbeam limba, nu m-a făcut nimeni țigan. Probabil m-au ajutat părul blond și ochii albaștri, dar mă opresc aici ca să nu devin malițios. 🙂 Fiecare dintre noi are experiențele lui în ceea ce privește rușii și rusoaicele, unele mai faste, altele mai nefaste. Ale mele sunt faste.


3. Stai să citesc încă o dată, că mi-a intrat o bârnă în ochi. Așadar, afli că într-o grădiniță din Moldova educatoarea le spune copiilor că sunt moldoveni, nu români. Pentru numele lui Dumnezeu, păi și nu are dreptate? Dar această ființă educată cu nume de educatoare nu se oprește aici, le mai spune și că trăiesc în Moldova. Inacceptabil. Eu propun să o dăm afară din învățământ pentru balivernele astea. E clar că este o propagandă rusească pe față.

Ce mi s-ar fi părut mult mai important era să aflu dacă educatoarea le spune copiilor că limba vorbită este română sau moldovenească, pentru că atunci am fi putut porni o discuție. Dar să le spui copiilor de grădiniță născuți în Republica Moldova că sunt moldoveni și că trăiesc în Moldova e de-a dreptul inacceptabil. Poporul cel neslugarnic cere oprobriu urmat de lapidare.


4. Am fost și eu la grădiniță în Danemarca, cu nepoțica mea. Acolo, educatoarea le spunea copiilor că sunt danezi, nu norvegieni. Ba mai mult de atât, le spunea că trăiesc în Danemarca, nu în Norvegia. Inacceptabil, nu-i așa?


5. În ceea ce privește pașaportul românesc, pentru turism, afaceri sau plăcere de orice fel, se face mai bine de 1 an de când românii nu mai au nevoie de pașaport pentru a călători în Republica Moldova. Moldovenii nu mai au nevoie de vize pentru România de și mai mult timp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *