Foarte multă lume se declară deranjată de atitudinea domnului senator Șerban Nicolae, dar judecă lucrurile doar în 2 moduri: neargumentat și emoțional sau argumentat, dar tot emoțional. Permiteți-mi, vă rog, să mă declar deranjat de atitudinea ambilor aleși ai neamului.
 
Hai să înțelegem mai întâi ce se întâmplă în filmuleț: doamna deputat USR de Iași, Cosette Chichirău, inițiază un live pe Facebook pe tema Legilor Justiției și intră într-un nedialog cu domnul Șerban Nicolae. Îl numesc nedialog pentru că stilul ei este unul grăbit și neserios, fără să urmărească chestii punctuale și relevante. Spunând asta deja cad și eu în capcana emoțională.
Dacă schimbăm registrul într-unul logic și argumentat vom auzi cum doamna deputat îl numește pe domnul senator hoț și penal fără să aibă nici o dovadă și fără ca tipul acesta (grobian, antipatic, șofer la grupul infracțional organizat sau cum mai vreți voi să îi ziceți) să aibă vreo condamnare penală sau vreun dosar penal. Rețineți: ea nu e vreun om de rând, care să nu aibă proprietatea termenilor, ea este deputat în Parlamentul României. În replică, domnul senator, reacționând complet neadecvat, ghiolbănește, mârlănește, ca la ușa iurtei, o face nesimțită și atât de proastă, pe principiul <<ba pe-a mă-tii>>.
Discuția degenerează, se trece repede peste cele 700 de amendamente, iar doamna insistă ”cu acțiuni la purtător, cu insule Dunărea, ce-ați mai furat”, acuze care intră lejer la insulte și calomnii. Domnul senator, deja vizibil iritat, îi spune: ”Ia demonstrați-mi că am fost șofer, hai demonstrați-mi”.
https://www.subiectiv.ro/
Adevărul istoric e că Șerban Nicolae nu a fost șoferul lui Cătălin Voicu, ci avocatul lui. Dacă doamna deputat ar fi spus aici că sunt șanse extrem de mici ca acesta, din postura de avocat, să nu fi fost la curent cu potlogăriile ilegale ale condamnatului de pe scaunul din dreapta, ar fi avut perfectă dreptate; dar din nou, secretul avocățesc îl absolvea pe Șerban de orice potențială tăinuire și complicitate, așa că era o pistă unde Nicolae era acoperit.

După care se ajunge la piesa de rezistență cu pozele. Doamna are poze în care senatorul e șofer, domnul are poze în care deputata face sex anal. Aici chiar nu am ce comenta, că nu sunt rudă cu Capatos și sper să nici nu ajung vreodată.
Faceți un exercițiu mental: imaginați-vă că sunteți în public, vine cineva la dumneavoastră și urlă în gura mare că sunteți hoț și penal, dar nu are nici o dovadă pentru asta. Sunteți sau nu sunteți tentat să îi spuneți cetățeanului respectiv că este nesimțit și prost? Eu zic că da, iar la cum îl văd pe domnul Șerban Nicolae se pare că cedează destul de des, și nu doar acestui tip de tentație.

Dacă nu ați văzut dialogul, vi-l redau în link-ul de mai jos.

https://www.youtube.com/watch?v=a7y7abdT48s

Acesta este punctul de vedere, evident incomplet, al unui cetățean responsabil, votant USR, care constată cu neplăcută detașare că alegătorii ”noștri” sunt, poate, la fel de neinformați și de manipulabili ca alegătorii ”lor”, iar cei care se bat cu pumnii în piept că apără justiția nu prea au habar cum funcționează aceasta.

One thought on “Șerban Nicolae și Cosette Chichirău – Opinii despre nedialog”
  1. […] Sergiu îmi ridică o problemă morală foarte interesantă – Sergiu plasându-se recent foarte des ca avocat al cauzelor dubioase. În cazul ăsta explică de ce Chichirău nu a respectat regulile jocului, și deci ea fiind prima care a fost prinsă „în offside”. Susține el că Șerban Nicolae o fi fost grobian dar ia uite cum aia îl acuză de chestii fără dovezi! Tehnic vorbind, Chichirău nu spune chestii nedovedibile, poza respectivă surprinzându-l ca șoferul unui interlop dovedit2)Cătălin Voicu jQuery("#footnote_plugin_tooltip_2").tooltip({ tip: "#footnote_plugin_tooltip_text_2", tipClass: "footnote_tooltip", effect: "fade", fadeOutSpeed: 100, predelay: 400, position: "top right", relative: true, offset: [10, 10] }); parte dintr-un grup infracțional organizat. Acuzele de hoție și penalitate sunt făcute la adresa parlamentului, în mare parte același Parlament care a primit titlul de grupul infracțional al anului 2014, parcă. Dar cumva sentimentul lui Sergiu e că doamna de la USR îl stresează un pic cam tare pe domn, și deci lucrează prea tare la sentiment. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *