Ce se vede la televizor zilele astea?

Puterea judecătorească încearcă să îi bage la mititica pe parlamentari sau miniștri, deopotrivă, julind în coate puterile legislativă și executivă.

Puterea legislativă, nervoasă, dă la gioale miniștrilor din puterea executivă prin luări de cuvânt care mai de care mai imberbecile la tribuna Parlamentului.

Puterea executivă, lovită și sus și jos, nu mai apucă să execute nimic.

Peste toți și peste toate tronează tăcerea semi-președintelui republicii semi-prezidențiale.

Am avut grijă să nu zic nimic de educație și de sănătate, ca să nu se supere vaccinatul Dragoș Bucur sau acasă școlita Olivia Steer.


”Am aflat prin DNA că este un mic grup de procurori care se jură că mă va face să cer custodia copilului, unuia din nepoți, adică va aresta părinții. Sunt câțiva procurori apropiați doamnei Kovesi pe care i-a cărat și i-a pus consilieri după ce au rezolvat niște dosare. Nu o să spun nume, dar vă spun acest adevăr, va veni și acea zi când voi face publice numele.”

Da, ați ghicit, este vechiul meu prieten, fostul președintele al republicii semi-prezidențiale, domnul Traian Băsescu. La contrazis pe sine, la tupeism viteză și la strâns clanța în gură nu îl întrece nimeni pe Băse, nici chiar măicuța lui preferată, tanti Udrea. Mi-e așa de scârbă de jivina asta cu chip de om încât nici nu voi sta să fac comentariu pe text, că ar ieși o țigănie de articol.

Eu am înțeles, suntem îndreptățiți (și avem și argumentele necesare) să punem la îndoială performanțele sistemului educațional și sanitar din România (ca aproape mai oricărui sistem); dar nu pot să uit fraza asta repetată în trecut până la obstinație de politicienii noștri, evident, doar când nu se simțeau vizați: ”Am încredere în justiție și voi respecta decizia judecătorilor, oricare ar fi aceasta.”

Ce face fostul președinte. T.B., pe care mulți, inclusiv actualul semi-președinte, K.J., îl consideră cel mai bun om politic de după revoluție, atunci când se simte vizat? Dă de pământ cu toate instituțiile statului, începând cu justiția, care justiție personifică, teoretic, cele mai importante valori ale unei societăți sănătoase: adevărul și dreptatea.

Păi în cazul acesta, când primul om în stat, reperul de moralitate, de echilibru, de competență, face mișto de toți și de toate, răsturnând complet scara valorilor, ce pretenții să mai ai de la pulime? În cine să mai aibă ei încredere, dacă toți se iau la mișto între ei? Vaccinați, nevaccinați, cu școală, fără școală, vii sau morți, fiecare încearcă să se descurce în jungla asta capitalistă cum poate.

După părerea mea, T.B. a fost cel mai mare golan din politica românească, putând oricând să îi bage în buzunarele de la pantaloni pe Victor Ponta și Liviu Dragnea și în buzunarul de la cămașă pe Gabriel Oprea.

Apropo de protestul din seara asta, pentru încă o stea, știți cum se numește președintele care i-a dat 2 stele generalului Gabriel Oprea? 😉


S-a împământenit în cultura noastră populară ca etaloanele și referințele politice pentru ipocrizie, lingușeală sau hoție din politica dâmbovițeană să aibă un dușman de temut în persoana lui I. L. Caragiale, care, după ce i-o trăgea Veronicăi Micle în nopțile furtunoase de vară, era cuprins de o efervescență dramatică și reușea cum-necum să piardă toate scrisorile pe care onorabila duduie i le înmâna spre a ajunge la Luceafăr.

Poate că nu realizați, dar dâmbovițeanul Caragiale (născut în comuna dâmbovițeană cu nume predestinat – Haimanale) a fost el însuși un politician etalon pentru ipocrizie, lingușeală și hoție. Sau voi chiar credeați că toate glumițele lui satirice veneau (doar) din imaginația lui?

citat-ion-luca-caragiale

2 thoughts on “Băsescu și Caragiale sunt de vină pentru toți și pentru toate”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *