Cei de la U.S.R. și-au lansat de curând o primă variantă a programul de guvernare. Spun că este o primă variantă pentru că urmează dezbaterea publică și eventuale îmbunătățiri pe ici-colea, prin punctele esențiale.

Finale sau parțiale, de stânga sau de dreapta, câteva din principiile celor de la U.S.R. sunt extrem de tentante și benefice: transparența, care ar trebui să fie totală; industria, care ar trebui să fie modernă; transportul, care ar trebui să fie rapid; cultura, care ar trebui să fie vie și sănătatea, care ar trebui să fie publică.

Chiar dacă acum mă vedeți mai glumeț și ironic, probabil că voi vota și eu cu ei. Încă mai am mici rezerve la capitolul expertiză și profesionalism pentru că nu le-am văzut oamenii, dar semnalele sunt pozitive. Faptul că numai la Brașov, din cele aproximativ 100 de cereri de înscriere, aproape 30 au fost respinse, mă face să cred că trierea este serioasă. E drept că situația asta era înregistrată acum 2 luni, dar sper ca trend-ul să fi rămas același.

Cum campania electorală nu a început, este clar că nu vorbesc despre Uniunea Salvați România, ci despre

http://www.uniuneascriitorilor.ro/
http://www.uniuneascriitorilor.ro/

Fără neapărat o legătură cu România, încă nu am înțeles până acum de ce ai vrea să salvezi pe cineva care nu vrea să fie salvat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *